BGH examinează cererile de daune împotriva Audi

Astăzi, judecătorii civili supremi ai Curții Supreme Federale (BGH) audiază patru cazuri noi. Dacă există deja un verdict este deschis.

Fundalul este că motorul de scandal EA189 este, de asemenea, în unele modele diesel de la Audi. A fost dezvoltat de Volkswagen. „Prin urmare, din punctul nostru de vedere, nu există o înșelăciune presupusă a fi dăunătoare din punct de vedere moral”, a spus un purtător de cuvânt al Audi.

Curtea Federală de Justiție a decis deja de două ori cu privire la cererile de despăgubiri împotriva Audi și a creat obstacole foarte mari în acest proces. Simplul fapt că motorul a fost folosit și de producătorul auto Ingolstadt nu a fost suficient pentru judecătorii din Karlsruhe până acum. Aceștia cer dovezi concrete că cei responsabili de Audi știau cel puțin despre frauda gazelor de eșapament. Un „calcul al cunoștințelor” dincolo de limitele companiilor din grup nu este posibil.

Cazurile provin acum de la Curtea Regională Superioară din Munchen, care a acordat reclamanților daune. Judecătorii de acolo au spus că Audi și-a înșelat foarte bine clienții în mod fraudulos. Se pare imposibil ca motorul să fie instalat aproape orbește fără testarea și cunoașterea propriilor caracteristici esențiale. Audi a făcut apel împotriva acestor hotărâri. (Az. VII ZR 238/20 și altele)

La VW, BGH presupune că utilizarea tehnologiei ilegale de evacuare în milioane de vehicule trebuie să se fi bazat pe o decizie strategică la nivel înalt. Autoritățile și clienții au fost înșelați sistematic. Prin urmare, reclamanții care îndeplinesc cerințele își pot returna, în general, mașina la VW. Cu toate acestea, nu veți primi din nou prețul complet de achiziție, ci trebuie să vă fi creditat kilometrii parcurși.

Doar relativ puține cereri de daune sunt depuse direct împotriva Audi din cauza motorului EA189. Producătorul auto vorbește despre un număr scăzut de patru cifre de proceduri încă în desfășurare.