Prea multe întrebări deschise! Istoricii cer amânarea interimatului operei în Sala de Congrese

„Formarea democratică a opiniei și participarea cetățenilor necesită timp”, scrie așa-numitul Institut pentru Istorie Regională. La Kongresshalle este una dintre cele mai importante clădiri ale Național-Socialismului în Germania și nu o proprietate care poate fi folosit la va. Ca parte a unui peisaj de amintire, clădirea ar fi în relație directă cu alte relicve ale fostului sit Reichsparteitag și, prin urmare, nu ar putea fi văzută izolat. Mai ales că abordarea orașului față de acest monument primește întotdeauna atenție internațională.

„O discuție aprofundată a numeroaselor întrebări deschise în așteptare, chiar și cu participare supra-regională, nu poate și nu trebuie făcută într-un timp atât de scurt”, spune Geschichte für alle. „Cetățenii din Nuremberg și toți cei afectați de consecințele acestei epoci întunecate din istoria Germaniei au pur și simplu dreptul de a se asigura că o decizie atât de importantă nu este luată sub o presiune enormă a timpului – mai ales că problema renovării operei este pe masă de cel puțin zece ani.“

Istoricii solicită ca decizia privind opera să fie amânată cu o jumătate de an până în mai 2022. Până atunci, ar mai fi multe întrebări deschise pentru a clarifica „deschis”. Decizia privind mutarea temporară a operei în cochilia uriașă de la Dutzendteich se află în prezent pe ordinea de zi a Consiliului Local pentru 15 decembrie.