Nunți și sărbători: ce altceva este posibil în prezent în Bavaria?

Începând de miercuri, 24 noiembrie, a intrat în vigoare a 15-a Ordonanță Bavareză de protecție împotriva infecțiilor (a 15-a BayIfSMV). Astfel, reglementările corona mult mai stricte se aplică festivalurilor din Bavaria. Trebuie să căutați cuvântul” evenimente de petrecere a timpului liber ” în regulament – conform raportului de la ședința Cabinetului de marți, inclusiv nunți, zile de naștere și petreceri de Crăciun.

Mai ales sărbătorile în spații închiriate, cum ar fi sălile de bal, sunt exacerbate.

– În loc de 2G, 2G plus se aplică acum acolo. Așadar, toți participanții au nevoie și de un test – fie un autotest, care se desfășoară la fața locului sub supraveghere, fie un test rapid, care poate fi făcut din nou gratuit în farmacii și în centrele de testare. Elevii de la vârsta de 12 ani și trei luni nu au nevoie de un test, ci de o dovadă 2G. Cei care sunt mai tineri nu au nevoie nici de ei.

– Ocuparea spațiilor este limitată: doar atât de mulți oameni pot fi invitați încât distanța minimă poate fi menținută. Cu toate acestea, dacă stați la masă, distanța minimă conform regulamentului nu se aplică – altfel trebuie să o păstrați în fiecare caz.