Musk continuă să arunce acțiunile Tesla după votul pe Twitter

Antreprenorul vedetă a vândut recent alte 934,000 de titluri pentru aproximativ 1.05 miliarde de dolari SUA, așa cum a rezultat din notificările obligatorii către Comisia americană pentru Valori Mobiliare și burse miercuri seara.

Aceasta înseamnă că Musk s-a despărțit deja de un total de 9, 2 milioane de acțiuni Tesla în valoare de aproximativ 9, 9 miliarde de dolari (8, 8 miliarde de euro), de când a acceptat să vândă zece la sută din participația sa la producătorul de mașini electrice în urmă cu două săptămâni și jumătate în cursul unui vot pe Twitter.

Pentru a atinge acest obiectiv, însă, Musk trebuie să vândă în mod semnificativ mai multe acțiuni Tesla – până acum, conform calculelor serviciului financiar Bloomberg, a făcut puțin peste jumătate din vânzările promise. Musk este cel mai mare acționar unic al Tesla.

Musk a lansat votul Twitter pe fondul unei dezbateri despre evitarea impozitelor de către multi-miliardari. CEO-ul Tesla este considerat cea mai bogată persoană din lume, cu o avere estimată de aproximativ 300 de miliarde de dolari. Dar averea sa se bazează în mare parte pe participații, care sunt impozitate numai atunci când sunt vândute.