Mozaic imens în câmpul de grâu: fermierul englez face o descoperire senzațională

Descoperirea mozaicului Roman este cea mai interesantă din Marea Britanie de 100 de ani, a declarat John Thomas de la Universitatea din Leicester. Ruinele reprezintă, de asemenea, un exemplu excelent conservat de vilă în întregime.

Etaje din secolul al treilea sau al patrulea
Mozaicul de unsprezece pe șapte metri a servit probabil ca podeaua unei săli de mese, a anunțat joi Autoritatea de conservare Historic England.

Acesta datează din secolul al 3 – lea sau al 4-lea și arată bătălia dintre Ahile și Hector în timpul bătăliei mitice de la Troia. În timpul săpăturilor din județul Mijlociu englez Rutland, au fost găsite și oase umane.

O senzație pe propriul câmp
Descoperirea senzațională a fost făcută de Jim Irvine în timp ce rătăcea cu familia sa prin câmpurile deținute de tatăl său Brian Naylor. “Interesul meu a fost stârnit când am găsit ceramică neobișnuită sub grâu, așa că am făcut cercetări suplimentare”, a spus Irvine. “Apoi, uitându-mă la imagini din satelit, am descoperit o marcă de cultură foarte distinctă, ca și cum cineva ar fi desenat pe ecranul computerului meu cu o bucată de cretă.”