Kristina Hammer devine noul director al Festivalului Salzburg

Consiliul de Administrație al Festivalului clasic și de teatru a anunțat miercuri că fostul manager Mercedes a fost ales președinte al festivalului. Hammer îi va succeda lui Helga Rabl-Stadler în ianuarie, care ocupă această poziție importantă pe scena culturală internațională din 1995.

Născut în Baden-Württemberg, Hammer a lucrat pentru Ford în trecut și a fost responsabil pentru comunicarea globală de marketing a producătorului German de automobile Mercedes-Benz între 2007 și 2010. În prezent, oferă consultanță companiilor cu privire la poziționarea mărcilor lor. A fost invitată obișnuită la festival încă din copilărie, când i s-a permis să-l urmărească pe dirijorul Herbert Karajan la repetiții, a declarat Hammer, care locuiește în Elveția, Într-o conferință de presă.

Scopul ei este de a extinde dialogul dintre festival, public și public, a spus Hammer, care este implicat și în prietenii Operei din Zurich. Arta poate consolida coeziunea socială pe baza principiilor umanitare. “Cred că acest lucru va juca un rol foarte, foarte important în viitor”, a spus ea. În plus, sub conducerea lui Hammer, etapele festivalului urmează să fie extinse și renovate pentru aproximativ 260 de milioane de euro.

Odată cu numirea lui Hammer, conducerea festivalului din orașul Mozart va fi reînnoită doar parțial. Directorul Artistic Markus Hinterhäuser și Directorul Comercial Lukas Crepaz vor rămâne în posturile lor.