“Fiul meu” în cinema: excursie involuntară a mamei și a fiului

Chiar la început, filmul te face să te gândești la Michael J. Fox: în 1985, Fox a avut o mașină să-l tragă printr-un mic oraș american pe skateboard-ul său în “Back to the Future”. Manevra de skate similară a lui daredevil Jason nu merge la fel de bine cum a făcut-o odată la Fox.

Jason a rupt – o frumos-acum tânărul cu capul de mop vopsit blond așteaptă o clinică de reabilitare în Elveția. Cariera ca patinator profesionist pare perdu la început. Mama lui Jason, Marlene (Engelke), care lucrează ca fotograf, decide să o conducă pe Filius din Berlin în Elveția.

Echilibru între mamă și fiu
După o scurtă călătorie, devine clar că există atât de multe lucruri care separă mama și fiul. În timp ce Jason trăiește plin de bucurie cu riscul pentru moment, Marlene îi este greu să-și controleze grijile și temerile pentru adolescent. Și apoi toate lucrurile din trecut trec treptat: întrebarea care apare brusc, de exemplu, de ce Marlene nu a mers la New York la acel moment și ce poate avea această decizie cu fiul ei.

Cu filmul ei de debut, Lena Stahl reușește o examinare impresionantă a echilibrului fragil al unei mame care dorește să-și protejeze fiul și, în același timp, îl restricționează. Engelke și Dassler joacă acest lucru foarte real și imediat. (87 Min.)