Era sora lui Winnetou: actrița Marie Versini este moartă

Actrița Marie Versini, care a devenit vedetă în anii 1960 prin aventurile lui Karl May, este moartă. Franțuzoaica, care a cucerit publicul German ca sora lui Winnetou Nscho-tschi, a murit luni, la vârsta de 81 de ani, după cum Karl-May-Verlag din Bamberg, citând familia, a confirmat miercuri Agenției de presă germane. Versini a fost indisolubil legată de rolul ei de-a lungul vieții: „am fost Nscho-tschi. Și încă sunt, doar puțin mai în vârstă”, a spus ea într-un interviu la vârsta de 70 de ani.

Versini s-a născut la Paris la 10 August 1940. A apărut în fața camerei pentru prima dată în 1956 în” Mitsou and the Men”, iar aproximativ șapte ani mai târziu a urmat marele ei succes în” Winnetou Part 1″, care a avut premiera la Munchen în decembrie 1963. Actrița de atunci, în vârstă de 23 de ani, a murit ca Nscho-tschi în brațele Old Shatterhand. Scena cu Lex Barker, în care respiră „te iubesc” în Indian, a căzut în istoria filmului.

Rolul preferat este întotdeauna sora lui Winnetou
Actrița a apărut în alte filme Karl May, inclusiv „Der Schut”, „Im Reich des silbernen Löwen” și din nou ca Nscho-tschi în „Winnetou und sein Freund Old Firehand”. În Franța, ea a fost influențată în special de filmul istoric ” arde Parisul?”cunoscut. Cu toate acestea, rolul ei cel mai frumos pentru Versini a rămas ca sora lui Winnetou, așa cum a spus ea de-a lungul vieții. În 2003, și-a publicat autobiografia intitulată: „am fost sora lui Winnetou: imagini și povestiri despre o carieră”.

Mai târziu, Versini a început să scrie romane, cărți pentru copii și scenarii. În 1974, s-a căsătorit cu scriitorul și regizorul Pierre Viallet, care a murit în 2013, în ale cărui filme a participat parțial, ca în „Homage to Robert Schumann”. A locuit pe insula Atlantică Île de Ré și la Paris. Conform informațiilor de pe site Marie-Versini.de actrița a murit la Guingamp în Bretania. „Îi mulțumește tuturor fanilor pentru prietenia și loialitatea lor”, se citi.