Deutsche Bahn anunță controale 3G în traficul pe distanțe lungi și regionale

Deutsche Bahn a anunțat marți că așa-numita regulă 3G va fi verificată în consecință. Acestea urmează să fie efectuate la întâmplare de personalul de securitate și control, a spus grupul.

Acesta este verificat numai în timp ce conduceți și nu când intrați. Regula 3G se aplică numai trenurilor, nu stațiilor și peroanelor. Cei care nu prezintă dovezi în tren trebuie să coboare la următoarea oprire. Inspectorii pot solicita, de asemenea, sprijinul poliției federale acolo.

„Numai în transportul pe distanțe lungi, verificările conexiunilor 400 sunt planificate în primele zile după intrarea în vigoare a noilor reguli”, a spus calea ferată.

În acest fel, calea ferată pune în aplicare deciziile guvernului federal în noul act de protecție împotriva infecțiilor din săptămâna trecută. Modificările au fost în Monitorul federal din această marți și, prin urmare, sunt valabile începând de miercuri. Având în vedere numărul în creștere rapidă de infecții cu corona, contactele trebuie reglementate mai îndeaproape. Sindicatele feroviare EVG și GDL au criticat noile reguli în traficul feroviar. Se tem de o povară suplimentară pentru însoțitorii trenului.

„Angajații căilor ferate nu sunt șerifi auxiliari, aceasta trebuie să fie o problemă pentru Poliția Federală”, a declarat Martin Burkert, vicepreședinte al Uniunii feroviare și Transporturilor (EVG), săptămâna trecută. CEO-ul GDL, Claus Weselsky, a fost de acord cu el: „personalul trenului nu poate prelua controlul reglementărilor 3G. Oricine cere acest lucru nu are nicio idee despre căile ferate”, a declarat el pentru ziarul „Die Welt”.

„Angajații noștri au făcut o treabă remarcabilă în cele mai dificile condiții de la începutul pandemiei”, a declarat marți Berthold Huber, membru al Consiliului de Transport de pasageri. „Chiar și acum sunt provocați din nou masiv. De aceea, pe lângă verificările aleatorii efectuate de personalul nostru, ne bazăm mai ales pe participarea pasagerilor la punerea în aplicare a noilor norme legale.”