Bun pentru consumatori: dacă Internetul este prea lent, rata poate fi redusă

În decembrie, intră în vigoare o prevedere din Legea telecomunicațiilor care îmbunătățește semnificativ poziția clientului în comparație cu furnizorul său de Internet: după ce folosește o aplicație pentru măsurarea Internetului, își poate reduce plata lunară dacă serviciul este mai mic decât garantat contractual.

Tarifele de Internet conțin o fișă de informații despre produs în care sunt specificate diferite categorii: transmisia maximă de date, transmisia de date disponibilă în mod normal și viteza minimă. Pentru noul drept de reducere, consumatorii trebuie să utilizeze aplicația desktop pentru măsurarea în bandă largă de la Agenția Federală de rețea – prin cablul LAN și nu prin WLAN, deoarece viteza se pierde în timpul accesului wireless la Internetul cu linie fixă.

„Una dintre cele mai mari realizări”
Avocații consumatorilor sunt entuziasmați de noul drept de reducere. „Aceasta este una dintre cele mai mari realizări pentru protecția consumatorilor”, spune Susanne Blohm, consultant digital la Asociația Federală a consumatorilor (vzbv). Pentru furnizori, acesta este un indiciu foarte clar că trebuie să descrie contractele în mod realist și nu trebuie să mai facă promisiuni publicitare care sunt departe de realitate.

Conform legii, revendicarea există în cazul unor”abateri semnificative, continue sau recurente în mod regulat”. Plata contractului trebuie redusă „în raportul în care performanța reală se abate de la performanța convenită contractual”. Asta înseamnă: Dacă primiți doar jumătate din serviciul promis, plătiți doar jumătate din preț.

Subiectul nu este nou. Chiar și acum, consumatorii pot insista pe o plată mai mică dacă primesc mai puțin decât au promis. Dacă furnizorul nu avea acces, consumatorul trebuia să meargă la instanța districtuală. Deși datele din măsurarea în bandă largă a Agenției Federale de rețea au fost destinate să ajute consumatorul într-o dispută cu furnizorul, rezultatul procedurii a fost incert. „A merge în instanță pentru 30 de euro pe lună este un lucru scump, iar mulți consumatori s-au ferit de asta”, spune expertul VZBV Blohm.