Băi termale și saune: ce se întâmplă în Bavaria de miercuri?

De miercuri, 24 noiembrie, la a 15-a Bavarez Infecție Ordonanța de Protecție (15 BayIfSMV) cu reguli noi a fost în vigoare pentru Bavaria. Pe de o parte, 2G plus se aplică acum la spa-uri și saune. Aceasta înseamnă că, pe lângă dovada vaccinării sau recuperării, este încă necesar un test curent. Conform regulamentului, acesta poate fi un autotest, care se efectuează sub supraveghere la fața locului, un test rapid sau un test PCR.

Pe de altă parte, în așa-numitele județe hotspot, unde incidența este de peste 1000, Toate spa-urile și saunele vor fi închise, precum și restaurantele, coaforii și hotelurile. O listă a județelor care în prezent contează ca hotspot-uri pot fi găsite aici.

Aceste măsuri urmează să se aplice până la 15 decembrie – o prezentare generală a celor mai importante modificări poate fi găsită aici.

Conceptul de igienă în spa-uri și saune
În plus, fiecare operator își creează propriul concept de igienă, care se bazează pe un concept Cadru din Bavaria pentru facilitățile de wellness. Acesta descrie, de exemplu, unde ar trebui să se aplice o cerință de mască în baie și unde nu ar trebui. Nu este nevoie de o mască în zona umedă, adică dușurile, toaletele, saunele și piscinele împreună cu zonele de agrement. Adesea, băile prescriu purtarea unei măști numai în zona de intrare și până la vestiare.

În plus, distanțele minime trebuie menținute în orice moment. Unele băi lucrează pentru acest lucru cu marcaje pe podea, închizând, de exemplu, fiecare al doilea dressing și duș.