4 moduri de a îmbunătăți loialitatea și păstrarea clienților

Este nevoie de mult pentru a câștiga încrederea și loialitatea clientului dvs., așa că, odată ce le aduceți în ecosistemul companiei dvs., ultimul lucru pe care îl doriți este să vedeți că toate eforturile dvs. se risipesc.

Din fericire, există o mulțime de modalități dovedite care ajută la îmbunătățirea relației dintre afacere și clienți și la menținerea unei rețineri constante. Unii antreprenori subliniază prima experiență a clienților cu brandul, astfel încât se simt cât mai încurajați să revină. Alții se bazează pe feedback-ul clienților, decid să ruleze buletine informative sau să investească timpul în recompensarea loialității.

Este la fel de ușor cum pare – tot ce ai nevoie este să-ți creezi propriile obiective și să te concentrezi pe atingerea lor. Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să îmbunătățiți loialitatea și păstrarea clienților și să faceți afacerea dvs. și mai reușită, continuați să citiți mai jos.

Trimiteți Sondaje

O modalitate de a afla mai multe despre clienții dvs. este de a cere feedback folosind sondaje. Sondajele trebuie să fie scurte și simple de completat, astfel încât să nu ia prea mult timp sau efort din partea clientului, dar ar trebui să furnizeze în continuare informații valoroase care pot fi utilizate pentru a îmbunătăți ofertele dvs. de afaceri. Solicitând feedback de la clienți din când în când, vă puteți asigura că sunt mulțumiți de achiziția lor și continuați să reveniți la compania dvs.

În plus, există o mulțime de instrumente utile acolo, care ar putea veni la îndemână și de a face colectarea feedback-ul chiar mai ușor decât înainte. De exemplu, acordarea atenției recenziilor ar trebui să devină o parte integrantă a modului în care vă conduceți afacerea. Deoarece urmărirea lor ar putea fi copleșitoare, ați putea lua în considerare vizitarea site-urilor web precum getwave.com și aflați mai multe despre cum puteți lucra la îmbunătățirea interacțiunii cu clienții.

Construiți Încredere

Cel mai important element în construirea relațiilor pe termen lung cu clienții dvs. este să fiți consecvenți, indiferent dacă le îndepliniți nevoile sau utilizați feedback-ul pentru a face îmbunătățiri. Nu este suficient să afirmați pur și simplu valorile afacerii dvs. pe site-ul dvs. web dacă nu trăiți după ele în viața reală. De exemplu, dacă promiteți să oferiți tuturor clienților dvs. cele mai bune produse și servicii posibile, trebuie să urmați această promisiune.

Încrederea este în centrul fiecărei relații bune. Cu cât construiți mai multă încredere cu clienții dvs., cu atât relația devine mai bună. Puteți începe prin furnizarea de informații despre afacerea dvs. Fiți transparenți în comunicarea cu clienții, explicați ce se întâmplă atunci când există schimbări, fiți cinstiți și prietenoși în comunicarea dvs. și anunțați oamenii că vă pasă de ei.

De asemenea, este esențial să înveți de la clienții tăi. Datorită comunicării deschise și colaborării, puteți învăța multe și vă puteți îmbunătăți propria afacere. De exemplu, puteți afla mai multe despre nevoile și așteptările acestora și puteți utiliza feedbackul pentru a vă îmbunătăți ofertele de afaceri.

Investiți în recompensele și recunoașterea clienților

Există o mulțime de modalități prin care companiile să-și recompenseze clienții și să-și recunoască loialitatea. Unele companii aleg să ofere premii pentru a face recomandări sau pentru a se angaja în activități de social media, în timp ce altele oferă reduceri sau cupoane speciale. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți o impresie de durată asupra clienților dvs., trebuie să investiți într-un program de recompense atent. Acest program vă va ajuta nu numai să păstreze clienții, dar, de asemenea, atrage altele noi.

Concursurile și cadourile sunt modalități excelente de a vă implica clienții în timp ce vă promovați marca. Creați sondaje online, întrebări trivia, tombole sau orice alt tip de concurs în care oamenii pot câștiga ceva în schimbul unei intrări. Începeți cu concursuri simple, dar rețineți că evenimentele mai mari ar putea aduce mai multă atenție mărcii dvs., astfel încât acestea merită luate în considerare în viitor.

Nu uitați de recomandări

Cel mai simplu mod de a vă dezvolta afacerea este prin recomandări de la clienții existenți. Dacă cineva a fost mulțumit de serviciul dvs., poate dorește să vă ajute răspândind cuvântul despre marca dvs. și recomandându-vă altor persoane care ar putea avea nevoie de produsele și serviciile dvs.

Pentru a încuraja recomandările, trebuie să faceți două lucruri: în primul rând, oferiți servicii fantastice, astfel încât oamenii vor dori să vă recomande afacerea și, în al doilea rând, să le ușureze să se refere la alte persoane la afacerea dvs. oferind recompense. De exemplu, puteți oferi o perioadă de încercare gratuită pentru fiecare client care se referă pe altcineva la compania dvs.

Concluzie

Așa cum am menționat anterior, încrederea este nucleul oricărei relații sănătoase dintre o afacere și clienții săi, deci chiar dacă reușiți să atingeți toate aceste obiective, nu va fi suficient decât dacă câștigați încrederea clienților dvs. Dacă puteți face clienții dvs. să aibă încredere în dvs., nu veți avea lipsă de clienți fideli care vor continua să se întoarcă pentru mai mult.

Dar nu este atât de dificil de realizat cum ați putea crede. Tot ce trebuie să faceți este să vă concentrați asupra lucrurilor corecte și să vă asigurați că lucrați constant la îmbunătățirea afacerii dvs., precum și a relațiilor dintre compania dvs. și clienții dvs. Sunteți gata să continuați să vă dezvoltați afacerea?