3G la locul de muncă: acest lucru amenință angajații care refuză testul corona

Miercuri, regula 3G la locul de muncă intră în vigoare la nivel național. Se aplică acolo unde „contactul fizic” cu alții nu poate fi exclus într-o companie. Cei care nu sunt vaccinați trebuie să prezinte un test actualizat zilnic sau un test PCR care are vârsta maximă de 48 de ore. „Obligația de verificare 3G se aplică și angajaților care nu pot fi vaccinați din motive medicale”, spune Ministerul Federal al Muncii.

Costurile posibile pentru teste trebuie să fie suportate de angajații înșiși – cel puțin în trei din cinci zile lucrătoare. Deoarece angajatorii sunt obligați să ofere angajaților lor teste gratuite de două ori pe săptămână. Cu toate acestea, angajații pot utiliza și testele gratuite pentru cetățeni, care vor fi acum disponibile din nou.

Modul în care companiile organizează controlul depinde de ei. Multe companii – cum ar fi Nürnberger N-Ergie, de exemplu – transferul de sarcină de la șeful direct, altele – cum ar fi Datev reguli – dau acces prin intermediul electronice angajat ID carduri, care sunt activate doar dacă dovada a fost depus. În principiu, angajaților ar trebui să li se permită să intre la locul de muncă numai după prezentarea dovezii 3G. Cu toate acestea, există o excepție (comună): dacă angajatorul oferă teste în cadrul companiei, angajaților li se permite inițial să intre chiar și fără dovadă.